zondag 17 juni 2012

Feest met Feta - Rode bieten salade en Watermeloen salade

Af en toe gebeurt het dat de zon ons gunstig is. En als het dan zover is, willen we lekker fris en vooral snel te bereiden maaltijden.
Feta is een dankbaar ingrediƫnt voor zowel warme als koude gerechten. Vandaag twee gemakkelijke salades met feta voor bij de BBQ, als bijgerecht of gewoon puur als salade an sich.
Een rode bieten-feta-peer salade en een watermeloen-feta-munt salade. De kleuren zijn prachtig en fleuren je maaltijden helemaal op. En het mooie is, ze zijn in een handomdraai klaar. Wat willen we nog meer?

Watermeloen-feta-munt salade





halve plak feta
10 blaadjes munt
olijfolie
versgemalen peper en zout
watermeloen (1/8)

Snijd de watermeloen in kleine stukjes
Breek de feta kaas in kleine stukjes maar niet fijn pletten. Scheur de muntblaadjes in kleine stukjes en voeg alles samen in een schaal. Besprenkel met olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe.
Deze salade is lekker als hij lekker koud wordt geserveerd.

Rode bieten-feta-peer salade







2 biologische rode bieten
sap van 1 citroen
een halve plak feta
koriander
halve rode ui
1 peer (conference of doyenne)
versgemalen peper en zout
olijfolie

Kook de bietjes met schil beetgaar in ruim water. Laat ze afkoelen en verwijder de schil. Snijd de bietjes in plakjes en snijd deze doormidden. Plet de feta met een vork tot fijne korrels. Snijd de halve uit in fijne ringen. Schil de peer en snijd deze ook in kleine plakjes. Voeg alles bij elkaar en breng op smaak met peper en zout, het citroensap en de olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten